Pareiza roku mazgāšana ar ziepēm un ūdeni ir viens no vienkāršākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā ierobežot mikrobu izplatīšanos un novērst infekcijas slimības – gan elpceļu, gan zarnu.  Roku higiēnai ir īpaša nozīme un regulāra roku mazgāšana palīdz samazināt vīrusu un baktēriju izplatību, radot drošāku vidi ikvienam.   

Infekcijas slimības var tikt pārnestas arī ar pārtiku, tāpēc ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību pārtikas drošībai kopumā.   

Pareiza roku mazgāšana ar ziepēm un ūdeni ir arī būtisks profilakses pasākums, lai ierobežotu Escherichia coli (zarnu nūjiņas) izraisītās infekcijas izplatību. Šo infekciju var pārnest ar piesārņotu pārtiku, tāpēc ir svarīgi ievērot higiēnas noteikumus visos ēdiena sagatavošanas un pasniegšanas posmos. Vairāk par šo infekciju, profilakses pasākumiem un šobrīd aktuālo epidemioloģisko situāciju var uzzināt SPKC tīmekļvietnē.

Roku higiēna: 

Vairāk informācijas par pareizu roku higiēnu skatāma SPKC tīmekļvietnē.

Pārtikas drošība: 

Vairāk par pārtikas drošību var uzzināt SPKC tīmekļvietnē.